Teknoloji

Apple, iOS 18’e “Web Silici” ekliyor

İhtiyacınız olan bir bilgiyi içeren web sitesine girmek zorunda kaldığınızda, aynı web sitesinde rahatsız edici içeriklerle karşılaşmak istemeyip çaresiz kaldığınız anlar oldu mu? Örneğin, sinir bozucu reklamlar veya otomatik oynayan videolar… Apple şimdi bu soruna iOS 18 ile son verecek gibi görünüyor.

Google, reklam engelleyici uygulamalara savaş açmışken, Apple tam zıddı şekilde hareket ederek yüz milyonlarca iOS kullanıcısını potansiyel bir reklam engelleyici uygulama kullanıcısına dönüştürmek istiyor. Üstelik bunu iOS 18’in içine dahili şekilde ekleyerek yapacak.

Apple’ın WWDC 2024 konferansı sırasında en yoğun şekilde tanıtacağı ürünlerin başında iOS 18 gelecek. iOS 18’in ise, dahili bir reklam engelleme uygulamasıyla gelmesi bekleniyor ve bunun ismi de “Web Silici” olacak.

Yapay zeka ile donatılmış olacak iOS 18’e, bir web sitesinde görmek istediğiniz ve görmek istemediğiniz alanları belirttiğinizde, iPhone sizin için artık bu web sitesindeki rahatsız edici içerikleri engelleyecek. Bu işlev tam anlamıyla bir “reklam engelleyici”nin tanımı. Dolayısıyla, yeni iOS 18’li iPhone sahiplerinin YouTube ile sık sık kavga edeceğini tahmin etmek zor değil zira YouTube sitede reklam engelleyici kullandığını tespit ettiği herkesi yargılamadan ve sorgulamadan banlıyor, hesaplarını siliyor.

Yapay zeka kontrolüyle reklam engellemesi

Üstelik iOS 18’deki reklam engellemeli Safari tarayıcısı, neleri engellediğinizi de aklında tutacak ve ileride ziyaret edeceğiniz sitelerde benzer içeriklerin gösterilmesini de engelleyecek. Sadece YouTube değil, reklam geliri ile yaşayan pek çok web sitesi, iOS üzerinden sitelerine girişi engellerse, hiç şaşırmayacağız.

Apple ayrıca, iOS 18 ile beraber, yapay zeka destekli bir arama fonksiyonunu da hayata geçirecek. Bu sayede kullanıcılar yapay zekayla etkileşme girerek çok daha detaylı aramaları, çok daha kolayca gerçekleştirip, daha faydalı ve isabetli sonuçlar alabilecekler.

kavaklidere-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu